KPE AKADEMİ

Biz, Kocaeli’de çocukların ve gençlerin ruh sağlığını ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen dikkat gelişimi ve dikkat eksikliği sorunlarına odaklanan bir kurumuz. Amacımız, Kocaeli’de yaşayan çocukların ve ailelerinin ruh sağlığını desteklemek, dikkat gelişimini artırmak ve dikkat eksikliği sorunlarıyla başa çıkma becerilerini güçlendirmektir.
Yaptığımız Çalışmalar;
1- Gelişim ve Takip Programı (GETAP),
2- Moxo Dikkat Testi,
3- Oyun Terapisi
4- Bireysel Psikolojik Danışma
Dikkat eksikliği sorunu yaşayan çocuklar için özelleştirilmiş terapötik yöntemler ve teknikler kullanarak, dikkat becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda, ebeveynlere yönelik bilgilendirme ve rehberlik hizmetleri sunarak, onların çocuklarının dikkat gelişimine nasıl destek olabileceklerini öğretiyoruz.
Vizyonumuz, Kocaeli ilinde dikkat gelişimi ve dikkat eksikliği sorunlarına yönelik akademik başarıyı artıran bir kurum olmaktır. İnsanların dikkat eksikliği sorununun ciddiyetini anlamalarını ve çocukların dikkat becerilerini geliştirmeye yönelik çabalara destek vermelerini hedefliyoruz. Bu doğrultuda, dikkat gelişimine odaklanan çalışmaların ve destek hizmetlerinin daha da yaygınlaşmasını ve çocukların daha sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürdürebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.
Gelişim ve Takip Programı (GETAP)
GETAP kuramsal altyapısı McGrew’in Cattel-Horn-Carroll ‘GF-GC Modeli (Akıcı Zeka(GF)- Kristalize Zeka(GC)) ile Carroll’un Üç Katmanlı Zeka Modeli çalışmalarının bütünleştirilmesiyle oluşturduğu Cattell- Horn- Carroll (CHC) Bilişsel Beceriler Modeline göre oluşturulmuştur. Bu zeka kuramına göre Akıcı Zeka(GF) doğuştan getirilen beceriler ve Kristalize Zeka(GC) öğrenmeden ve deneyimden etkilenen zeka bölümlere ayrılmıştır. GETAP programı kristalize zekaya etki etmektedir.
GETAP’ın kendi sitesinden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, GETAP 2009’dan 2015 yılına kadar Kocaeli’de faaliyet göstermiştir. 2015 yılında Düzce Teknopark bünyesinde ARGE çalışmalarına devam edilerek GETAP yazılımı geliştirilmiştir. Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversite ve Düzce Üniversitesi gibi birçok farklı üniversiteden akademisyenleri desteklediği bir çalışmanın ürünüdür. Mevcut program GETAP ARGE uzmanları tarafından sürekli olarak güncellenmektedir.
Dikkat ve Bilişsel Performans
Dikkat ve bilişsel performansın önemiDikkat ve bilişsel performans, öğrencilerin öğrenme sürecinde büyük bir öneme sahiptir. Dikkat, odaklanma, bilgiyi işleme, hafıza, problem çözme ve yaratıcılık gibi zihinsel işlevlerin etkin bir şekilde kullanılmasını gerektirir. Bu nedenle, öğrencilerin dikkat ve zihin performansını geliştirmeleri, başarılı bir akademik yaşam sürdürmeleri için kritik bir faktördür. Çocuklar bu konularda sorun yaşadıklarında bu doğrudan akademik başarılarına yansımakta, öğrenci ve ailesi için sorun oluşturmaktadır.
Dikkat Süresini Attırmak ve Konsantrasyonu SağlamakZihin egzersizleri ve öğrenme stratejileri, dikkat ve bilişsel performansı geliştirmek için etkili araçlardır. Beynin farklı bölgelerini aktive eden bulmacalar çözmek, yeni bilgiler öğrenmek veya ezberlemek için farklı teknikler kullanmak, zihinsel esnekliği artırır ve öğrenme sürecini destekler. GETAP bu ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkmış ve uzmanlar tarafından oluşturulmuştur. Öğrencinin takip edeceği, ona özgü bir program hazırlayarak gelişimini takip eder.
Gelişim ve Takip Programının İçeriği
GETAP yazılımı içerisinde sürekli güncellenen aktif olarak kullanılan 10.800’den fazla özgün GETAP egzersizi bulunmaktadır. GETAP yazılımı bu egzersizleri kolaydan zora doğru olacak şekilde bireyin hazır bulunuşluğuna göre sıralamaktadır. Bu yıla kadarki veriler doğrultusunda GETAP bünyesinde 30.000+ bireye, 200.000+ seans uygulanmıştır.
GETAP kişinin bulunduğu bilişsel performans düzeyinin gelişmesi için oluşturulmuş sistemli egzersizler bütünüdür. İçeriğinde bulunan ZPT (Zihin Performans Testi) ile kişinin performansını ölçer. Bu performansa yönelik bireye özgü bir egzersiz planı oluşturur. Bu egzersizler kolaydan zora doğru gitmektedir. Dikkat, hafıza, konsantrasyon, mantık muhakeme ve işlem hızı gibi alt alanları vardır ve çalışmalar bu alt alanlara yöneliktir.
GETAP Kimlere Uygulanabilir?
GETAP 4 yaş ve üzeri çocuklara ve yetişkinlere uygulanabilmektedir. 4 yaş civarındaki çocuklara uygulanmasına uzman pedagogumuz karar vermektedir. Burada çocuğun zihinsel becerileri göz önüne alınarak karar verilir. GETAP uzmanlarımız tarafından, bireysel ve grup şeklinde online veya yüz yüze uygulanabilir.
ZPT (Zihin Performans Testi) Nedir?
- Kişiye özel uyarlanır.
Yaş gruplarına özel uyarlanmış ön, ara ve son test olarak uygulanan bilişsel becerileri ölçme testidir.
- ZPT kişinin bilişsel becerilerini değerlendirir.
Dikkat, hafıza, konsantrasyon ve mantık muhakeme alanlarında bireyin güçlü olduğu ve geliştirilmesi gereken becerilerini ortaya koyar.
- Bireye özel gelişim raporu sunar.
Ortalama 3 ay ara ile, 24 oturumun gerçekleşmesi sonrasında ZPT uygulanır. Gelişim raporu oluşturularak bilişsel becerilerdeki gelişim gözlemlenir.
- Bireyselleştirilmiş bir programa sahiptir.
ZPT sonucunda oluşan gelişim raporuna göre bireyin zayıf olduğu bilişsel beceri alanları başta olmak üzere diğer tüm bilişsel alanlarda ona uygun bir program oluşturulur.
GETAP Yazılımı Nedir?
GETAP Yazılımı, kişinin zihinsel gelişim süreçlerini takip eden bir bilgisayar yazılımıdır. GETAP bu yazılım eşliğinde sürdürülür. Sahip olduğu yapay zeka ile kişinin performansına göre ona uygun egzersizleri oluşturur. Seansların ilerleyişini belirler. Veri analiziyle süreci destekler ve egzersizlerden aldığı verilerle hangi alanların desteklenmesi gerektiğini analiz edip bilgi verir.
GETAP Egzersizleri Nedir?
GETAP bünyesinde bulunan egzersizler zihinsel fonksiyonların gelişmesi için oluşturulmuştur. Dikkat, konsantrasyon, hafıza, mantık muhakeme, işlem hızı gibi becerilerde kişiyi olduğu noktadan daha üst bir noktaya çıkarmayı hedefler. 70 farklı çeşitte egzersizin her çeşidi kendi içinde 5 farklı seviye ve her seviyede de 30 farklı versiyon bulunur.
Gelişim ve Takip Programı’na (GETAP) Nasıl Başlayabilirsiniz?
- Kurumumuzda uzmanımız tarafından sizinle yapılan görüşme sonrası çocuğunuz için sisteme bir kullanıcı girişi yapılır.
- Sistemin kişi için oluşturduğu Zihin Performans Testi uygulanır.
- Zihin Performans Testinin Raporu uzman tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirmede bireyin dikkat, hafıza, konsantrasyon ve mantık muhakeme alanlarında bilgi sahibi olunur.
- Bireyin durumu iyi analiz edildikten sonra öncelikli olarak geri kaldığı alanlar olmak üzere tüm zihinsel gelişim alanlarında ona uygun egzersizler belirlenir.
- Belirlenen egzersizler uygulanarak 24 oturumluk süreç (6 ay) tamamlanır.
- 24 oturumluk süreç (6 ay) tamamlandıktan sonra 2. Zihinsel Performans Testi uygulanır.
- Bu test ilk uygulanan Zihin Performans Testiyle karşılaştırılarak bireyin ilerlemesi gözlenmiş olunur.
- Bu test ilk uygulanan Zihin Performans Testiyle karşılaştırılarak bireyin ilerlemesi gözlenmiş olunur.
- Devam eden süreçte 24 oturumluk süreç tamamlandıktan sonra son Zihin Performans Testi uygulanır. Bu testin sonucuna göre tekrar değerlendirme yapılır.
- GETAP uygulaması için önerilen minimum süre 6 ay olup ailenin tercihine, bireydeki gelişime, seanslardaki duruma ve uzman görüşüne göre 6-12 ay arasında uygulanabilir.